Těstoviny s houbami na smetaně
Použité suroviny:
50 g másla
1 lžíce olivového oleje
1 cibule
500 g žampionů
50 ml bílého vína
250 ml sladké smetany
2 špetky nastrouhaného muškátového oříšku
hrst petrželky kudrnky
velký řapík řapíkatého celeru
400 g těstovin penne i jiných
mořská sůl
4 lžíce strouhaného parmezánu
pepř
Jak recept připravit:
V hluiboké pánvi rozekřejeme máslo i olej, dosklovata orestujeme cibuli nakrájenou na kostičky a na ní
pak osmahneme žampiony.
Podlijeme vínem, smetanou, osolíme, okořeníme muškátovým oříškem.Chvilku povaříme a smetanu zredukujeme.
Na závěr přidáme sekanou petrželkou a oloupaným, nadrobno nakrájeným řapíkatým celerem.
Podle chuti opepříme.
Těstoviny uvaříme na skus a ihned po zcezení promícháme s omáčkou.
Na talíři posypeme parmezánem