Těstoviny s Boloňskou zeleninou
Použité suroviny:
1 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku - jemně pokrájeného
1 cibule - jemně nakrájená
1 malá cuketa - jemně nakrájená
1 malá červená paprika - jemně nakrájená
1/2 lilku - jemně nakrájeného
400 g pokrájených rajčat
150 ml zeleninového vývaru
350 g těstovin Penne
sůl a čerstvě mletý černý pepř
2 lžíce nasekané čerstvé bazalky + lístky bazalky na ozdobu
čerstvě strouhaný parmezán nebo Primator na ozdobu
Jak recept připravit:
Ve větší pánvi rozehřejte olej a 2-3 min osmahněte cibuli a česnek než změknou.
Přidejte cuketu, papriku a lilek a připravujte další 4 min za občasného míchání.
Zamíchejte rajčata a přidejte zeleninový vývar. Přikryjte pokličkou a nechte dusit 15-20 min.
Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu a nechte dobře okapat.
Ochuťte omáčku a zamíchejte pokrájenou bazalku.
Přidejte těstoviny a nakonec sýr a bazalkové listy.