Těstoviny a krevety ve smetanové omáčce

Těstoviny a krevety ve smetanové omáčce 

Potřebujeme:

krevety (čerstvé nebo mražené), těstoviny, 3 PL rajčatového protlaku, 1 PL hořčice, 3 PL olivového oleje, 300 ml šlehačky, česnek, chilly, sůl, petrželovou nať

Jak na to:

Krevety si očistíme, pokud používáme zmrazené tak je necháme rozmrazit. Na olivovém oleji osmažíme krevety do růžova (hotové jsou, když změní barvu na ružovočervenou a zkroutí se). Přidáme nadrobno nakrájený stroužek česneku, nadrobno nasekané chilli papričky a zalijeme šlehačkou. Přivedeme směs k varu.
Mezitím si dáme vařit těstoviny. Když jsou hotové, odstavíme je z ohně a přecedíme. Když krevetová omáčka začne hustnout, přidáme hořčici, rajčatový protlak nebo kečup a osolíme. Omáčku zamícháme a odstavíme ze sporáku. Při podávání těstoviny polijeme omáčkou s krevet a na dozdobení přidáme nasekanou petrželku.
 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus