Těstovinový nákyp se sněhovou čepicí
Použité suroviny:
200 g nudlí
1 vanička Jihočeský tvaroh s jogurtem broskev
2 sáčky vanilkového cukru
2 vejce
200 g čersvých nebo kompotovaných meruněk
1 lžička skořice
máslo a strouhanka na vysypání formy
sůl
čerstvé ovoce dle sezóny na ozdobu/příp. ovocná šťáva
Jak recept připravit:
Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě, scedíme , necháme okapat a dáme je do mísy.
Oddělíme žloutky od bílků. Tvaroh rozšleháme se žloutky, vanilkovými cukry a skořicí. Meruňky nakrájíme
na poloviny, v příp. kompotu je necháme okapat.
Rozšlehaný tvaroh a neruňky promícháme s uvařenými těstovinami. Směs vložíme do vymazané a vysypané
nádoby a dáme péct do vyhřáté trouby. Zapékáme při 180 stupních asi 20 min. Mezitím z bílků vyšleháme tuhý
sníh. Z něj vytvoříme na zapečeném nudlovém nákypu kopeček a vše dáme ještě asi na 10 min zapéct, až povrch
zezlátne. Hotový pokrm ozdobíme čerstvým ovocem nebo přelijeme ovocnou šťávou.