Telecí s těstovinami a paprikou
Použité suroviny:
1 polévková lžíce mouky
3/4 čajové lžičky soli
1/4 čajové lžičky mletého pepře
500 g telecího pokrájeného na kostičky
2 polévkové lžíce Jihočeského másla – rozdělit na polovinu
3 šálky krájené cibule
2 velké zelené papriky pokrájené na kousky
1/2 šálku červeného vína
100 g rajského protlaku
1/2 čajové lžičky pokrájené rozmarýny - čerstvé nebo sušené
500 g těstovin pappardelle (nebo fettuccine)
Jak recept připravit:
Ve velké míse smíchejte mouku, sůl a pepř. Přidejte telecí a promíchejte, aby telecí maso bylo obalené.
V pánvi nechte rozpustit 1 polévkovou lžíci másla a přidejte telecí maso. Osmahněte 4 až 6 minut.
Přendejte do misky.
Rospusťte zbylou polévkovou lžíci másla, přidejte cibuli a osmahněte asi 2 minuty. Přidejte papriky a
smažte do měkka.
Přidejte víno, vmíchejte rajský protlak, vývar, rozmarýn a telecí. Zmírněte teplotu, přikryjte a nechte
hodinu dusit.
Sundejte pokličku a omáčku povařte dalších 15 až 20 minut.
Ve velké míse smíchejte telecí s omáčkou a vařenými těstovinami.