Tagliatelle s hubovou omáčkou
Tagliatelle s hubovou omáčkou
Potřebujeme:
200 g těstovin Tagliatelle (široké italské nudle), sůl, 1 ČL oleje, 2 PL olivového oleje, 1 ČL másla, 2 cibule, ¼ kg čerstvých hub, mleté černé koření, 1 PL hladké mouky, 2 dl mléka, 2 žloutky, 1 dl bílého vína, špetka šafránu
Jak na to:
Těstoviny uvařte podle návodu ve větším množství osolené vody, sceďte a nechte na sítku okapat. Na olivovém oleji a másle opražte nadrobno pokrájenou cibuli, přidejte pokrájené čerstvé houby a za stálého míchání opražte. Přidejte mouku, promíchejte, zalejte mlékem, ve víně rozšlehejte žloutky a za stálého míchání povařte. Teplotu snižte a nechte ještě 5 min. vařit. Ochuťte mletým pepřem, šafránem a podávejte s těstovinami.