Rybářské špagety
Přísady:
400 g špaget
800 g mušlí Slávky
400 g mušlí Vongole
320 g olihní
8 krevet
400 g cherry rajčat
2 dl bílého vína
2 stroužky česneku
petrželová nať
extra panenský olivový olej
sůl
Postup:
Kalamáry očistíme (odstraníme pancíř, kost a oči) a nakrájíme na kousky. Očistíme i mušle a krevety. Na pánvi s olivovým olejem osmažíme stroužky česneku, přidáme mušle a necháme je spolu chvíli pražit. Když se mušle otevřou, přidáme ostatní plody moře, zalijeme bílým vínem a přímo na pánev hodíme špagety. Rozprostřeme jejich, podle potřeby zalijeme vodou a necháme vařit. Odstraníme česnek a po chvíli přidáme nakrájená cherry rajčata. Když budou špagety "al dente", ozdobíme jejich nakrájenou petrželkou, podle chuti dosolíme, pokapeme olejem a můžeme podávat.