Římský salát s Lasangemi

SUROVINY:

1 středně velký římský salát (asi 300 g)
sůl
100 g sýra s modrou plísní
1 malá konzerva loupaných rajčat (400 g)
2 PL olivového oleje
2 stroužky česneku
70 g parmezánu, čerstvě nastrouhaného mletý pepř, cukr
8 lazaňových plátů (asi 140 g, nepredvarené)
2 PL oliv bez pecek

POSTUP:
1 Salátové listy rozebereme, v nádobě se studenou vodou vícekrát důkladně omyjeme, nakrájíme na asi 1 cm široké proužky a ve vroucí vodě blanšírujeme 1 minutu. V site prudce zchladíme studenou vodou a dáme okapat.

2 Troubu předehřejeme na 200 ° C. Plísňový sýr nakrájíme na kostičky. Rajčata spolu se šťávou, sýrovými kostkami as 1 PL olivového oleje najemno umixujeme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Přidáme polovinu parmazánu, omáčku dobře promícháme, osolíme, opepříme a ochutíme špetkou cukru.

3 Do ohnivzdorné formy nalijeme trochu rajčatové omáčky, vyložíme ji lazaňovými pláty a salátem, na který vždy nalijeme naběračkou trochu rajčatové omáčky. Poslední vrstvou bude lazaňový plát a rajčatová omáčka.

4 Olivy najemno posekáme, smícháme se zbylým parmazánem a nasypeme na povrch. Pokapeme zbylým olejem a lasagne pečeme v troubě (na střední příčce, v horkovzdušné při 180 ° C) asi 35 minut, dokud nezměknou a nezbarví se na světle.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus