Pikantní zelené nudle

 Pikantní zelené nudle

Potřebujeme: 

1 balíček vařených dlouhých zelených nudlí (50 dkg), 2 PL tuku, 2 PL polohrubé mouky, 1 červená paprika, 1, 5 hrnek rajčatové šťávy (1 hrnek kečupu a ½ hrnek vody), ¾ hrnek na tenké plátky pokrájených sterilizovaných žampionů, 3 sterilované okurky, 1 PL másla, strouhaný sýr na posyp, chilli koření, mletý pepř, sůl 

Jak na to: 

Dlouhé zelené nudle uvařte. 
V rozpáleném tuku a mouky zpražte světlou zápražku. Přidejte na nudličky pokrájenou papriku, rajčatovou šťávu (nebo kečup zředěný s vodou), dobře promíchejte a provařte. Vmíchejte chilli koření, mletý pepř, sůl, na tenké plátky pokrájené žampiony a okurky. Krátce povařte. Omáčku nalijte na talíře na horké nudle, které jste promíchali s máslem a posypali sýrem

 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus