Ohnivé makaróny
Použité suroviny:
4 sardelové řezy
150 g černých oliv
3 stroužky česneku
červená feferonka
velká sklenice sterilovaných rajčat
7 lžic olivového oleje
lžička kaparů
400 g makarónů
sůl
lžíce sekané petrželky
Jak recept připravit:
Sardelové řezy opláchněte, osušte a nakrájejte na kousky. Olivy rozpulte a vypeckujte. Oloupaný česnek
rozetřete. Feferonky rozpulte, semena odstraňte, dobře omyjte a nakrájejte na jemné nudličky. Rajčata i s
nálevem dejte do vyšší nádoby a rozmačkejte je nebo rozmixujte. Přidejte všechny nakrájené přísady, olej a
kapary. Prudce přiveďte d varu, teplotu snižte a zvolna duste 10 minut. Mezitím v dostatečném množství
osolené vody uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Sceďte je, nechte okapat a promíchejte s omáčkou. Ihned
podávejte posypané sekanou petrželkou.