Lahodné pirožky
Ingredience:
bezlepková mouka
půl sklenice kaše Sinlac (speciální kaše pro alergiky)
lžička oleje
špetka soli
voda ( nejlépe kojenecká, pokud pokrm připravujete pro dítě)
100 g jahod nebo jiného oblíbeného ovoce
bílý tvaroh
Postup:
K poháru kaše Sinlac přidejte vodu, aby byl pohár plný a promíchejte.
Přidejte olej, sůl, mouku (tolik, aby se těsto nelepilo na ruce).
Prohněťte těsto (musí mít konzistenci jako na pirohy).
Opláchněte jahody, odstraňte stonky, rozkrájejte na čtvrtky a přidejte trochu bílého tvarohu. Těsto vyválejte a pomocí sklenice vykrojte malé placky.
Doprostřed placky položce několik kousků jahod v tvarohové směsi, placku přeložte a zaklepte.
Vařte ve vroucí, mírně osolené vodě, dokud pirožky nevyplavou na povrch.
Sladkou ovocnou náplň je možné zaměnit dle vlastní chuti a fantazie za masovou nebo i zeleninovou náplň.