Italské ravioli

SUROVINY, potřebné k nádivku z kuřecího masa, hříbky a sušených rajčat:
1 šalotka
2 lžíce olivového oleje
100 g hříbky
100 g sušených rajčat
200 g kuřecích prsou
3 lžíce smetany na šlehání (33% tuku)
+ 1 šálek na omáčku
sůl, bílý pepř
SUROVINY na ravioly:
vaječné nebo bezvaječné základní těsto
2 žloutky na potření těsta
Sůl
POSTUP
Nádivka z kuřecího masa, hříbky a sušených rajčat:
Oloupanou a nadrobno nakrájenou šalotku orestujeme v pánvi na rozehřátém olivovém oleji, přidáme pokrájené houby, sušené rajčata i kuřecí maso a vše spolu osmahneme. Pak zalijeme smetanou, osolíme, ochutíme čerstvě mletým pepřem a necháme na mírném plameni vyvařit asi na třetinu. Hotovou nádivku dáme vychladnout (smetana ji po vychladnutí
zahustí) az 3/4 husté směsi vytvarujeme kuličky o průměru asi 1 cm.
Ravioli:
Těsto na pomoučeném vále vyválíme na dlouhý plát silný asi 1 mm a vyřízneme z něj obdélník o rozměrech 30 x 15 cm. Potom ho na delší straně přeložíme (5 cm) tak, aby vzniklo dvojité těsto. Na přeloženo těsto porozkladáme masové kuličky asi 0, 5 cm od okraje tak, aby mezi nimi zůstal volný prostor asi 1,5 cm. Okraje těsta i
místa mezi jednotlivými kulkami potřeme rozšlehanými žloutky a přikryjeme zbytkem těsta. Potom zoubkování kolečkem na těsto nebo nožem těsto na koncích zakrojil a vyřízneme i jednotlivé ravioli. Z každé ravioly vytlačíme vzduch a vidličkou dokola postláčame okraje.
Připravené ravioli vaříme ve vroucí osolené vodě 5 - 7 minut (podle velikosti).
Mezitím dáme do pánve zbylou čtvrtinu náplně, zalijeme 1 šálkem smetany a omáčku chvilku povaříme.
Uvařené a scezené ravioly promícháme s omáčkou a ihned podáváme.
TIPY:
1. Náplň do raviol si můžete připravit libovolnou podle toho, co máte po ruce nebo na co máte chuť.

2. Na slepení těsta můžete namísto žloutků použít mouku smíchanou s teplou vodou. Lepek obsažený v mouce poslouží jako dokonalé lepidlo.

 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus