Grilovaná zelenina s těstovinami
Budeme potřebovat:
fusilli
olivový olej
černé olivy
kapari
česnek
sůl, bílý a černý pepř
salátové maličké rajčata
cibuli
lilek
parmezán
Postup:
Fusilli jsou ty krátké zkroucené těstoviny. Pro tento recept však můžeme použít i penne či jiné těstoviny. Lilek si nařežeme na tenká kolečka, cibuli na měsíčky a salátové rajčata na půlky. Můžeme přidat i jiné typy zeleniny jako například papriky (zejména ty žluté jídlo barevně pěkně dotvoří), či běžné rajčata jak jsme udělali i při tomto vaření. Veškerou nařezanou zeleninu rozložíme na plech abychom je mohli dát zapéct do trouby předehřáté na 200 stupňů. Během zapékání si nadrobno nakrájíme černé olivy, kapari a česnek. Nadrobno nakrájené jejich promícháme s olivovým olejem, okořeníme černým a bílým olejem a důkladně posolíme. Celou směs důkladně promícháme. Můžeme přidat i nadrobno nakrájenou petrželku a během sezony i různé bylinky. Počkáme až se zelenina v troubě tak akorát neugriluje. Tady jsme to trošku, ale opravdu jen trošku přehnali. Na skus, ve slané vodě uvařené těstoviny scedíme. Na pánvi scezené těstoviny promícháme se směsí oliv, kaparů, česneku a koření a důkladně prohřejeme. Přidáme grilovanou zeleninu, parmezán a vše na mírném ohni ještě asi dvě minuty opékáme. Hned podáváme. Dobrou chuť.