Čokoláda pro zahřátí

V létě zmrzlinový pohár a v zimě šálek bylinkového čaje nebo horké čokolády. Tak to má být. Už chybí jen se naučit udělat skutečně dobrý sladký čokoládový nápoj. Smíchat kakaový prášek s horkou vodou a efektně něj nastříkat kopec šlehačky nestačí. Toužíme přece po originální chuti čokolády.

Návod na přípravu podobného tekutého pamlsku platí pro jeden šálek, množství ingrediencí navyšujeme podle počtu konzumentů.

Nejvhodnějším základem je hořká čokoláda. Potřebujeme asi 25 g či 2 až 3 dílky 100 gramech tabulky, které nadrobno nasekáme. Posekanou čokoládu vložíme do šálku s dvěma lžícemi horkého mléka a dobře vymícháme, dokud se čokoláda nerozpustí a nespojí se s mlékem. Asi 200 ml mléka necháme v hrnečku sevřít a pak ho se špetkou soli vyšleháme pomoci metly do pěny. Zpěněné mléko přelijeme do šálku s vymíchanou čokoládou a dobře promícháme. Kdo má rád sladké, může si přidat moučkový cukr a nakonec by se na program dne mohla dostat i zmiňovaná šlehačka. Vychutnat šálek horké čokolády si však můžeme i bez poslední přílohy.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus