Telecí přírodní řízky zapékané s cibulí
Použité suroviny:
700 g telecí kýty
podle chuti: sůl a pepř
podle potřeby: rostlinný olej a sádlo
1 cibule
podle potřeby: vývar
podle chuti: uzený sýr
1 zakysaná smetany
podle chuti: kečup a oregano
Jak recept připravit:
Maso nakrájíme, naklepeme, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji osmažíme. Zapékací mísu vymažeme
máslem, přidáme část cibule nakrájené na kolečka a osmažené řízky. Nahoru dáme opět kolečka cibule, podlijeme
masovým vývarem a přikryté dusíme ve vyhřáté troubě doměkka. Potom odkryjeme, šťávu vydusíme na tuk, posypeme
nastrouhaným sýrem a zapečeme. Nakonec pokapeme zakysanou smetanou a kečupem, okořeníme oregánem a zapečeme.