Telecí pikantní řízky

Použité suroviny:

600 g telecí řízky | 2 citrón | 2 lžíce olej | špetka sůl a bílý pepř | Omáčka: | 5 cl červené víno | 3
lžíce kečup | 1 pórek | 2 stroužky česnek | 1 červená paprika | špetka zázvor

Jak recept připravit:

Řízky omyjeme a osušíme. Z poloviny citronu vymačkáme šťávu, druhou nakrájíme na plátky. Na polovinu
řízku položíme plátek citronu, maso přes něj přehneme a sepneme párátkem. Na rozehřátém oleji řízky opékáme
po každé straně 4-5 minut. Poté je osolíme, opepříme a uložíme na teplé místo. Do výpeku přidáme víno, kečup,
citronovu šťávu, nadrobno nakrájený pórek, kostičky červené papriky a prolisovaný česnek. Vše promícháme a
necháme přejít varem. Nakonec vmícháme zázvor.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus