Telecí pečená játra s jablky
Použité suroviny:
500 g telecích jater
80 g Jihočeského másla
2 cibule
2 jablka
dle chuti: sůl a pepř
1/2 citronu
20 g hladké mouky
trochu cukru na jablka
Jak recept připravit:
Játra odblaníme, dobře omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, obalíme v mouce a opečeme v rozpuštěném
másla. Zvlášť osmahneme na másle cibuli nakrájenou na kolečka. Jablka oloupeme, vykrojíme jadřince, omyjeme,
nakrájíme na plátky, zakapeme cit. sťávou, mírně pocukrujeme a opečeme na másle v pánvi s cibulí. Měkká játra
osolíme, opepříme a klademe na talíře střídavě se směsí jablek a cibule. Vypečenou šťávou játra polijeme.
Podáváme s vařenými brambory nebo rýží.