Telecí paté

Telecí paté

Potřebujeme:

4 porce
250 g telecí jater, 250 g vepřové jater, 200 ml červeného vína, 150 g vepřového masa, 1 menší cibule, 3 PL másla, sůl, mleté černé koření, tymián, máslo na vytrety formy a na zálivku, nasekané petrželku
Jak na to:

Očištěná játra, maso a cibuli najemno rozemeleme. Směs zředíme červeným vínem a ochutíme solí a pepřem.
Formu vytřeme máslem a naplníme směsí. Formu několikrát z malé výšky bouchneme o dno  pracovní desku, abychom ze směsi dostali vzduchové bubliny. Vrch potřeme zbývajícím máslem. Připravenou hmotu, pevně přikryjte alobalem, dejte  na pekáč, zalijte ji do dvou třetin studenou vodou a pečeme v troubě vyhřáté na 180 C asi 90 min.
Hotové jídlo necháme pořádně vychladnout. Vrch posypeme petrželkou a zalijeme rozpuštěným máslem.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus