Telecí na hřibech

Telecí na hřibech
Recepty »Skopové, telecí a jehněčí maso
22.3.2008
Potřebujeme:

500 g telecího masa, 500 g smetany,300g  hřibů  , 1 cibule, 5 brambor, 300 g mrkve, 100 g hrášku, 1 sklenice červeného vína, pepř a sůl
Jak na to:

Nakrájíme brambory a rozložíme na vymazaný plech. Pečeme 10 min při teplotě 200'C. Mezitím nakrájíme maso na tenké proužky a osolíme. V hrnci osmažíme cibuli vložíme hřiby, osolíme, okořeníme a vaříme do měkké. Přilijeme skleničku červeného vína, když je maso měkké, vlejeme smetanu a necháme vařit 10 minut. Na předpečené brambory dáme hrášek, na kolečka nakrájenou mrkev, maso, zalijeme omáčkou, osolíme, okořeníme a pečeme dalších 40 minut.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus