Telecí mleté s kaviárem

Mletá telecí je zárukou výjimečného gurmánského zážitku, podávaná s opékaným bramborem a kaviárem je absolutní výhrou.

Ingredience:

  • 600 g telecího masa
  • mléko
  • půl housky
  • mletý pepř
  • muškátový oříšek
  • 1 vejce
  • olej
  • 4 vejce uvařená natvrdo

Příprava:
Omyté maso odblaníme. Housku namočíme do mléka nebo vody, vyždímáme a spolu s masem umeleme. Potom směs osolíme, přidáme pepř, nastrouhaný muškátový ořech, vejce a spolu zamícháme. Na desce posypané moukou zformujeme řízky, které potřeme olejem, a na teflonové pánvi z obou stran opečeme. Hotové řízky poklademe na mísu a na každý položíme půk vajíčka a hromádku kaviáru. Podáváme s opékanými bramborami a čerstvou zeleninou.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus