Telecí mleté s kaviárem
Mletá telecí je zárukou výjimečného gurmánského zážitku, podávaná s opékaným bramborem a kaviárem je absolutní výhrou.
Ingredience:
- 600 g telecího masa
- mléko
- půl housky
- mletý pepř
- muškátový oříšek
- 1 vejce
- olej
- 4 vejce uvařená natvrdo
Příprava:
Omyté maso odblaníme. Housku namočíme do mléka nebo vody, vyždímáme a spolu s masem umeleme. Potom směs osolíme, přidáme pepř, nastrouhaný muškátový ořech, vejce a spolu zamícháme. Na desce posypané moukou zformujeme řízky, které potřeme olejem, a na teflonové pánvi z obou stran opečeme. Hotové řízky poklademe na mísu a na každý položíme půk vajíčka a hromádku kaviáru. Podáváme s opékanými bramborami a čerstvou zeleninou.