Šiškafta
Šiškafta
Potřebujeme:
400 g mletého jehněčího masa, 1 KL červené sladké papriky, 1 PL arabské směsi koření, 1 PL koření na kuskus, 1 PL římského kmínu, 1 cibule, hrst strouhanky, mleté pepř a sůl
Salát: rajčata, okurka, svazek petrželky, svazek pažitky, 2 placky arabského chleba, 3 PL olivového oleje, 1 citron a sůl
Jak na to:
Maso spolu s cibulí rozemeleme na jemno, dochutíme kořením, zahustíme strouhankou a dobře promícháme. Mokrýma rukama tvaruje fašírku podobnou čevapčiči a smážame je na rozpáleném oleji. Pokrájený arabský chléb osmažíme v oleji a necháme okapat. Salát připravíme z nakrájených rajčat, okurky, petrželky, pažitky a vše dobře promícháme spolu s chlebem. Dochutíme olivovým olejem, citronovou šťávou a solí.