Jehněčí s nivou
Jehněčí s nivou
Potřebujeme:
jehněčí kýta, knedlíky, 300 g sýru Niva (rokfortový sýr), bílé víno suché, červené víno suché, olej, česnek, pepř, sůl, kyselou smetanu, tymián
Potřebujeme:
jehněčí kýta, knedlíky, 300 g sýru Niva (rokfortový sýr), bílé víno suché, červené víno suché, olej, česnek, pepř, sůl, kyselou smetanu, tymián
Jak na to:
Jehněčí kýta (přes noc namočená v mléce) prošpikujeme česnekem. Osolíme, okořeníme, potřeme tymiánem a na rozpáleném ohni opražíme.
Podlejeme bílým vínem, zakryjeme a dusíme přibližně hodinu. Utřeme rokfort s kyselou smetanou, když je maso před dokončením, směs vylijeme na maso. Necháme zapéct. Podáváme s knedlí a červeným vínem.
Jehněčí kýta (přes noc namočená v mléce) prošpikujeme česnekem. Osolíme, okořeníme, potřeme tymiánem a na rozpáleném ohni opražíme.
Podlejeme bílým vínem, zakryjeme a dusíme přibližně hodinu. Utřeme rokfort s kyselou smetanou, když je maso před dokončením, směs vylijeme na maso. Necháme zapéct. Podáváme s knedlí a červeným vínem.