Jehněčí roláda s fazolkami

Jehněčí roláda s fazolkami

Potřebujeme:

1 jehněčí lopatku, sůl, 350 g sterilní zelené fazolky, 6 plátků prorostlý uzené slaniny, 120 g tvrdého sýra, olej, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2,5 dcl bílého suchého vína, 1,5 dcl sladké smetany, mleté bílé koření, 1 lžičku moučkového cukru, 1 lžičku Maizena
Jak na to:

Maso odblaníme, ostrým nožem vykostíme, omyjeme, lehce naklepeme a vzniklý plát masa osolíme. Pokladáme něj plátky uzené slaniny, fazolky, sýr nakrájený na hranolky, zvineme ho a převážeme nití.
Na rozehřátém oleji roládu opečeme ze všech stran, podlejeme vínem, nálevem z fazolky, přikryjeme a ve vyhřáté troubě pečeme 60 minut.
Během pečení obracíme a podle potřeby podléváme horkou vodou.
Potom odkryjeme a pečeme dočervena.
Upečené maso vyjmeme, do výpeku přidáme rajský protlak, pepř, cukr, smetanu rozmíchané s maizenou a za občasného míchání chvíli vaříme.
Rolády nakrájíme a podáváme polité omáčkou s opékaný bramborami, ozdobíme zbývajícími fazolkami.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus