Jehněčí kotlety s houskovými knedlíky a kaší z červeného zelí

Jehněčí kotlety s houskovými knedlíky a kaší z červeného zelí

Potřebujeme:

800 g jehněčích kotlet, 40 g pečiva, 4,5 g droždí, 1 l mléka, 200 g hrubé mouky, 2 vejce, 300 g červené řepy, 80 g slaniny, 10 g škrobové moučky, grilovací koření, mořská sůl a pepř čtyř druhů
Jak na to:

Droždí rozmícháme v trošce teplého mléka a necháme nakysnout. Do mouky přidáme sůl, vejce a rozšleháme v malém množství mléka, kvasnice a zbytek mléka a dobře vypracujeme na těsto. Nakonec přidáme na kostičky nakrájené pečivo a těsto necháme vykysnout. Vykysnuté těsto rozdělíme na stejné díly a vyválíme na podlouhlé šišky. Hotové šišky se vloží do vroucí osolené vody a varia asi 20-25 min. Během vaření se občas obrátí, uvařené se vytáhnou a propíchají vidličkou. Jehněčí kotlety se jemně proklepnou, osolí a okoření, upečeme je ma horké desce z obou stran. Červenou řepu uvaříme ve slupce v osolené vodě. Uvařene oloupeme a rozmixujeme mixérem na hustou kaši, dochutíme solí a koreni. Slaninku narežeme na jemné proužky, opečeme na pánvi. Když je slaninka pěkně opečená zahustíme přisypáním hrubé mouky. Knedli narežeme na stejně silné plátky a uložíme na talíř, červenou kaši uložíme na kraj talíře, jehněčí kotlety opřeme o knedli a  přelijeme slaninovou omáčkou.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus