Jehněčí kotlety na fazolkách
Jehněčí kotlety na fazolkách
Potřebujeme:
600 g jehněčí kotlety, sůl, mleté černé koření, 3 zrnka jalovce, 3 stroužky česneku, olej, 2 rajčata, 200 g sterilní zelené fazolky, 1,5 dcl smetany na vaření, 1 lžíci hladké mouky, ocet, cukr, petrželku
Jak na to:
Jehněčí kotlety posekáme na porce, omyjeme, osušíme a osolíme. Mleté koření promícháme s rozdrcený jalovcovem, s pretlačeným česnekem a směsí natřeme porce masa. Prudce opečeme z obou stran na rozehřátém oleji. Podlejeme vodou a dusíme do poloměkka. Potom přidáme pokrájená rajčata a dusíme do měkka.
Na troše oleje opražíme hladkou mouku, zalijeme smetanou, promícháme, přidáme fazolky a za stálého míchání přivedeme do varu. Osolíme, ochutíme octem, cukrem, krátce povaříme a rozdělíme na talíře. Podáváme s dušenými kotletami s posypanou petrželkou.