Jehněčí hřebet s bylinkami

Jehněčí hřebet s bylinkami

Potřebujeme:

jehněčím hřbet s kostí, 3 Krajčí opékané chleba, 600 g cukety, 250 g malých rajčat, 9 lžic míchaných posekaných bylinek, 60 g nastrouhaného sýra Gouda, olivový olej, 2 lžíce hořčice, mleté pepř, sůl
Jak na to:

Troubu rozehřejeme na 200 ° C. Chléb rozdrobíme a rozemele. Drobky nasypeme na suchý plech a pečeme asi 5 minut. Poté je smícháme s posekanými bylinkami a nastrouhaným sýrem.
Cukety podélně pokrájíme na plátky, osolíme, okořeníme a polijeme olivovým olejem. Přeložíme je na plech, teplotu v troubě zvýšíme a pečeme asi 5 minut. Přidáme rajčata a pečeme dalších 5 minut.
Jehněčí hřbet rozdělíme na 4 části, omyjeme, osušíme, okořeníme a osmažíme v horkém oleji. Po 8-10 minutách maso vyjmeme a ochutíme hořčicí.
Opékané maso vyválíme v bylinkové směsi a přidáme k cuketám a rajčatům. Vložíme do trouby a pečeme asi 5 minut. Podáváme s opečenými bramborami.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus