Játra na benátský způsob
Játra na benátský způsob
Potřebujeme:
700 g telecí jater, 400 g cibule, 300 g mrkve 200 g sterilovaného nebo zmrazeného hrášku, Petrželová nať, 30 g másla, 1 dcl červeného vína, 2 dcl vývaru, 1 dcl mandlového likéru, olivový olej, sůl, mleté pepř, hladká mouka
Potřebujeme:
700 g telecí jater, 400 g cibule, 300 g mrkve 200 g sterilovaného nebo zmrazeného hrášku, Petrželová nať, 30 g másla, 1 dcl červeného vína, 2 dcl vývaru, 1 dcl mandlového likéru, olivový olej, sůl, mleté pepř, hladká mouka
Jak na to:
Cibuli nakrájíme na kolečka, petrželku nadrobno nasekáme, játra nakrájíme na plátky a obalíme v mouce. Na pánvi rozehřejeme olej s máslem, přidáme cibuli a dusíme, dokud nezměkkne. Přidáme petrželku, vložíme játra a dusíme ještě dalších 15 minut. Přidáme vývar a víno. (Játra solíme těsně před podáváním). Na druhé pánvi rozehřejeme máslo, přidáme na kolečka pokrájenou mrkev a hrášek, krátce podusíme, zalijeme likérem, přikryjeme a společně vaříme do měkka asi 15 minut. Servírujeme jako přílohu k játrům, kterou podáváme s chlebem.
Cibuli nakrájíme na kolečka, petrželku nadrobno nasekáme, játra nakrájíme na plátky a obalíme v mouce. Na pánvi rozehřejeme olej s máslem, přidáme cibuli a dusíme, dokud nezměkkne. Přidáme petrželku, vložíme játra a dusíme ještě dalších 15 minut. Přidáme vývar a víno. (Játra solíme těsně před podáváním). Na druhé pánvi rozehřejeme máslo, přidáme na kolečka pokrájenou mrkev a hrášek, krátce podusíme, zalijeme likérem, přikryjeme a společně vaříme do měkka asi 15 minut. Servírujeme jako přílohu k játrům, kterou podáváme s chlebem.