Calzone s masem a gorgonzolou
Calzone s masem a gorgonzolou
Potřebujeme:
200 g pečeného telecího masa, 150 g plísňového sýru Gorgonzola, 4 rajčata, 100 g hroznů, 100 g čekanky, 1 cibuli, tuk na vymazání plechu, chlebové těsto, lžíci tymiánu, čajovou lžičku nasekané oregano, svazek pažitky, mleté pepř, sůl .
Potřebujeme:
200 g pečeného telecího masa, 150 g plísňového sýru Gorgonzola, 4 rajčata, 100 g hroznů, 100 g čekanky, 1 cibuli, tuk na vymazání plechu, chlebové těsto, lžíci tymiánu, čajovou lžičku nasekané oregano, svazek pažitky, mleté pepř, sůl .
Jak na to:
Studené pečené maso nakrájíme na kostičky a cibuli nadrobno. Rajčata oloupeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na kostky. Hrozny rozkrojíme a vypeckuje. Čekanku probereme a nakrájíme na proužky.
Všechny přísady dáme do mísy a opatrně promícháme. Osolíme a okořeníme tymiánem, nasekaným oregánem a mletým pepřem. Přimícháme nakrájenou pažitku a rozdrobený sýr.
Chlebové těsto vyválíme na pomoučkované desce a rozdělíme na 4 části.
Na kusy těsta rovnoměrně rozložíme nádivku, těsto přeložíme a okraje dobře přitiskneme.
Dáme na vymazaný plech, vložíme do trouby předehřáté na 200 C a pečeme asi 20 minut. Vyjmeme a ihned podáváme.
Studené pečené maso nakrájíme na kostičky a cibuli nadrobno. Rajčata oloupeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na kostky. Hrozny rozkrojíme a vypeckuje. Čekanku probereme a nakrájíme na proužky.
Všechny přísady dáme do mísy a opatrně promícháme. Osolíme a okořeníme tymiánem, nasekaným oregánem a mletým pepřem. Přimícháme nakrájenou pažitku a rozdrobený sýr.
Chlebové těsto vyválíme na pomoučkované desce a rozdělíme na 4 části.
Na kusy těsta rovnoměrně rozložíme nádivku, těsto přeložíme a okraje dobře přitiskneme.
Dáme na vymazaný plech, vložíme do trouby předehřáté na 200 C a pečeme asi 20 minut. Vyjmeme a ihned podáváme.