Překvapeníčko v bylinkovém těstíčku
Použité suroviny:
3 hermelíny
200 g plátkového tvrdého sýra
100 g taveného sýra
150 g plátkové šunky (šunkový salám)
2 vejce
asi 150 ml mléka
špetka soli
dle potřeby hladká mouka
2 lžíce nasekaných bylinek
strouhánka na obalení
olej
Jak recept připravit:
Hermelíny podélně rozkrojíme na tři plátky. Čtyři pláky tvrdého sýra rozložíme na pracovní plochu a
potřeme taveným sýrem. Pak položíme šunku, plátek hermelínu a opět potřeme taveným sýrem. Na něj dáme šunku a
tavený sýr a přiklopíme plátkem tvrdého sýra. Prokládané sýry rukama dobře stiskněme k sobě, aby se všechny k
vrstvy spojily. Do misky dáme vejce, přidáme mléko a prošleháme. Přidáme sůl, hladkou mouku a bylinky a znova
prošleháme metličkou na hustější těstíčko. Porce prokládaného sýra v něm opatrně namočíme a obalíme ve
strouhánce. Obalené sýry necháme v chladničce ztuhnout, asi 20-30 minut. Smažíme ve větším množství
rozpáleného oleje dozlatova, přebytečný tuk necháme odsát na papírovém ubrousku. Vhodnou přílohou jsou
hranolky, můžeme přidat tatarku.