Lilek a paprika s ovčím sýrem
Použité suroviny:
4 papriky
300 g ovčího sýra
2 lilky
1 miska z alobalu na grilování
dle chuti: sůl a pepř
2 lžíce majoránky nebo oregana
8 lžic olivového oleje
Jak recept připravit:
Lilky omyjte a odstraňte stopky. Podélně je rozkrojte na plátky. Posolte a asi 30 minut nechte uležet.
Lilky omyjte, osušte a polovinu rozložte na pracovní plochu, druhou polovinu si dejte stranou. Papriky
omyjte, podélně rozpulte, očistěte. Rozkrojenou papriku položte slupkou dolů a zmáčkněte. Zeleninu osolte a
okořeňte pepřem a majoránkou nebo oreganem. Rovnoměrně nasypte ovčí sýr, navrch ještě jednou okořeňte. Plátky
sýra a lilku přikryjte plátky, které jste předtím odložili stranou, dobře přitlačte. Půlky papriky složte a
rovněž přitlačte. Na rošt položte misku z alobalu. Do ní dejte zeleninu a asi 10 cm nad uhlím grilujte cca 20
minut za stálého obracení. Potírejte olejem.