Stehýnka na rozmarýnu a italská rýže

 

Stehýnka na rozmarýnu a italská rýže
Potřebujeme:

600 g vykostěných kuřecích horních stehen, sůl, parmazán

Marináda: olej, bílé víno, česnek, citron, med, nové koření, rozdrcený bobkový list, rozmarýn

Italská rýže: rýže, máslo, česnek, čerstvá rajčata, provensálské byliny

Jak na to:

Umýté a naklepané stehýnka osolíme. Z oleje, bílého vína, česneku, citrónu, medu, nového koření, rozdrcení hobobkové listu a rozmarýnu připravíme marinádu, ve které stehýnka marinujeme 24 hodin. Stehýnka pak ugrilujeme, dochutíme drceným rozmarýnem a podáváme s italskou rýží.

Italská rýže: Na rozpuštěném másle orestujeme česnek, přidáme čerstvé nakrájené rajčata a provenslánske byliny. Připravenou směs smícháme s rýží.

 

 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus