Stehýnka na rozmarýnu a italská rýže
Stehýnka na rozmarýnu a italská rýže
Potřebujeme:
600 g vykostěných kuřecích horních stehen, sůl, parmazán
Marináda: olej, bílé víno, česnek, citron, med, nové koření, rozdrcený bobkový list, rozmarýn
Italská rýže: rýže, máslo, česnek, čerstvá rajčata, provensálské byliny
Jak na to:
Umýté a naklepané stehýnka osolíme. Z oleje, bílého vína, česneku, citrónu, medu, nového koření, rozdrcení hobobkové listu a rozmarýnu připravíme marinádu, ve které stehýnka marinujeme 24 hodin. Stehýnka pak ugrilujeme, dochutíme drceným rozmarýnem a podáváme s italskou rýží.
Italská rýže: Na rozpuštěném másle orestujeme česnek, přidáme čerstvé nakrájené rajčata a provenslánske byliny. Připravenou směs smícháme s rýží.