Tofu sekaná se zelím
Tofu sekaná se zelím
Potřebujeme:
Potřebujeme:
400 g tofu, 1 malé zelí (300 g), 100 g cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžíci vegety, 2 bílky, 100 g suchých nakrájených housek, 30 g olivového oleje, koření, sůl, strouhanka na zahuštění.
Jak na to:
Očištěné zelí uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Scedíme, necháme odkapat.Tofu, cibuli a zelí pomeleme. Přidáme vymačkané namočené housky, česnek, vegetu, pepř, polovinu oleje, přidáme syrové bílky. Podle potřeby směs zahustíme strouhankou. Pekáč vymažeme olejem, vytvarujeme povrch potřeme bílkem a pečeme ve vyhřáté troubě 35 min.
Podáváme ji s vařenými bramborami a salátem z čerstvé zeleniny.