Tofu s niva omáčkou
Tofu s niva omáčkou
Potřebujeme:
300 g tofu, pórek, sýr Niva, sýr Eidam, olej, mléko nebo smetana, koření
Marináda: 2-3 polévkové lžíce oleje, 2-3 lžíce sójové omáčky, 1 kávová lžička vegety, 1 / 2 lžičky mleté červené papriky, l lžička mletého pepře. Vše spolu smícháme.
Omáčka: 100 g sýru Niva, trochu oleje, 100 g sýru Eidam, 1-2 dl mléka nebo smetany, oregano, šalvěj, bazalka.
Marináda: 2-3 polévkové lžíce oleje, 2-3 lžíce sójové omáčky, 1 kávová lžička vegety, 1 / 2 lžičky mleté červené papriky, l lžička mletého pepře. Vše spolu smícháme.
Omáčka: 100 g sýru Niva, trochu oleje, 100 g sýru Eidam, 1-2 dl mléka nebo smetany, oregano, šalvěj, bazalka.
Jak na to:
Tofu nakrájíme na tenké proužky nebo kostky. Dáme do misky, zalijeme marinádou a necháme odstát 2-3 hodiny. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme nakrájený pórek, tofu a chvíliu pražíme. Opékané tofu dáme na talíř a do výpeku přidáme Nivu, Eidam a za stálého míchání necháme sýry rozpustiť.Přidáme mléko nebo smetanu, trochu oregana, bazalky, šalvěje a vaříme do zhuštění. Odstavíme a nakonec přidáme tofu.
Podáváme s rýží nebo těstovinami.