Tofu s fazolemi
Tofu s fazolemi
Potřebujeme:
Potřebujeme:
200 g tofu, 200g fazolí (červené nebo černé bobule), 1 / 2 l zeleninového vývaru, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 1 mrkev, 1 pórek, 30 g olivového oleje, 3 lžíce sójové omáčky, 1 lžička sušené bazalky, 1 lžička mletého pepře, 1 / 2 lžičky saturejka nebo tymiánu, 1 lžíce octa, sůl.
Jak na to:
Jak na to:
Přes noc namočené fazole uvaříme do poloměkka. Na oleji osmažíme nadrobno pokrájenou mrkev, cibuli, pór, pretlačeným česnek a kostky tofu. Přidáme vařené fazole pepř, ocet, sůl a promícháme.
Vložíme do ohňivzdorné misky, zalijeme zeleninovým vývarem, pokapeme sojovou omáčkou.
Pečeme v troubě při mírné teplotě asi 40minút, až je vše měkké a část tekutiny se odpaří.
Podáváme s celozrnným chlebem a zakysaným zelím.
Vložíme do ohňivzdorné misky, zalijeme zeleninovým vývarem, pokapeme sojovou omáčkou.
Pečeme v troubě při mírné teplotě asi 40minút, až je vše měkké a část tekutiny se odpaří.
Podáváme s celozrnným chlebem a zakysaným zelím.