Segedínský guláš z tofu

Segedínský guláš z tofu

Potřebujeme:
 
400 g tofu, 300 g kysaného zelí, 300 g brambor, 40 g olivového oleje, 2 cibule (150 g), 1 / 2 lžičky mleté kmínu, 1 lžička mleté sladké papriky, 30 g pšeničné hladké mouky, sůl.

Jak na to:
 
Očištěnou cibuli nakrájíme a osmažíme do zlatova na oleji. Zaprášíme paprikou, osmažíme, přidáme na kostičky nakrájené tofu, podlejeme 200 ml horké vody, osolíme a dusíme 15 minút.Potom přidáme kysané zelí i s tekutinou a nakrájené brambory, kmín a vše dusíme pod pokličkou do měkka. Nakonec zahustíme moukou rozmíchanou v potřebném množství studené vody. Povaříme 8 minut, dochutíme solí.

Podáváme s knedlí nebo tmavým chlebem.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus