Segedínský guláš z tofu
Segedínský guláš z tofu
Potřebujeme:
Potřebujeme:
400 g tofu, 300 g kysaného zelí, 300 g brambor, 40 g olivového oleje, 2 cibule (150 g), 1 / 2 lžičky mleté kmínu, 1 lžička mleté sladké papriky, 30 g pšeničné hladké mouky, sůl.
Jak na to:
Jak na to:
Očištěnou cibuli nakrájíme a osmažíme do zlatova na oleji. Zaprášíme paprikou, osmažíme, přidáme na kostičky nakrájené tofu, podlejeme 200 ml horké vody, osolíme a dusíme 15 minút.Potom přidáme kysané zelí i s tekutinou a nakrájené brambory, kmín a vše dusíme pod pokličkou do měkka. Nakonec zahustíme moukou rozmíchanou v potřebném množství studené vody. Povaříme 8 minut, dochutíme solí.
Podáváme s knedlí nebo tmavým chlebem.
Podáváme s knedlí nebo tmavým chlebem.