Zapečené jehněčí řízky

 Zapečené jehněčí řízky 

Potřebujeme: 

800 g jehněčího masa, 2 lžíce hořčice, strouhanku na obalování, 2 vejce, sůl, olej na smažení 

Marináda: 200 ml vody, 1 lžíci hořčice, 1 lžíci kečupu, 1 lžíci másla, 1 lžíci oleje, 1 lžičku vegety, mleté čierné koření 

Jak na to: 

Maso pokrájíme na řízky, naklepeme, potřeme hořčicí a necháme odležet alespoň 4 hodiny. Maso obalíme ve strouhance a znova vyklepeme. Obalíme je ve vyšlehaných a osolených vejcích a smažímet na oleji. 

Z jednotlivých surovin připravíme marinádu a dobře utřeme. Osmažené řízky našikmo poklademe do pekáče, zalijeme připravenou marinádou, zakryjeme alobalem a dáme péct do vyhřáté trouby.

 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus