Zapečené jehněčí kotlety
Zapečené jehněčí kotlety
Potřebujeme:
8 jehněčích kotlet, 4 stroužky česneku, 80 g másla, 2 cibule, mleté bílé koření, 2 bobkové listy, 2 ČL nasekanou petrželku, tymián, 1 kostka hovězího bujónu, 1 kg brambor, sůl, 2 větvičky tymiánu a 4 bobkové listy na ozdobení
Jak na to:
Brambory a cibuli oloupejte, umyjte a nakrájejte na kolečka, česnek přelisujte. Kotlety opláchněte a osušte. Rozehřejte máslo a kotlety opečte z obou stran dozlatova.
Kotlety vyndejtee, do výpeku dejte nakrájené brambory s cibulí a opečte je. Osolte a okořeňte.
Do ohnivzdorné mísy vložte polovinu brambor s cibulí. Kotlety potřete česnekem a rozložte na brambory. Přidejte tymián, bobkové listy, petrželku a zakryjte druhou vrstvou brambor s cibulí.
Bujón připravte podle návodu a zalijte jím směs v misce. Přikryjte a duste ve středně vyhřáté troubě asi 40 min.