Vařené beraní
Vařené beraní
Potřebujeme:
1 kg skopového nebo jehněčího masa, 200 g brambor, cibuli, 3 stroužky česneku, 200 g uzené slaniny, lžíce sádla
Jak na to:
Maso odblaníme a odstraníme zejména každý kousek loje, protože má nepříjemný pach. Omyté maso dáme do osolené vody vařit. Když je maso téměř měké, přidáme kostky brambor, cibuli, rozetřený česnek a slaninu, pokrájenéou na hrubší plátky. Uvařené maso vyjmeme a slaninu opečeme na sádle Vývar přecedíme, brambory s cibulí přepasírujeme a zředíme trochou vývaru, aby vznikla zahuštěná šťáva. Pokrájané maso rozložíme na talíře, polijeme šťávou, ozdobíme smaženými plátky slaniny a jako přílohu podáváme chléb.