Telecí s česnekem a rajčaty
Telecí s česnekem a rajčaty
Potřebujeme:
½ kg telecího masa ze stehna, 100 g šunky, 100 g uzené slaniny, 1 cibule, 4 rajčata, 1 stroužek česneku, 1 dl bílého vína, hladké mouky, citronová šťáva, olej, mletý pepř, sůl
Jak na to:
Maso omyjte, osušte, nakrájejte na řízky. Mírné naklepte, osolte a obalte v hladké mouce. Maso opečte na rozehřátém oleji z obou stran a vyndejte. Ve výpeku opražte na kostičky nakrájenou slaninu, přidejte cibuli, rajčata, protlačený česnek, mleté černé koření a přikryté chvíli duste. Poté přidejte opečené maso, podlejte vínem a přikryté ho uduste doměka. Během dušení maso obracejte a podlívejte. Nakonec dochuťte citronovou šťávou. Šunku nakrájejte na drobné kostky, přidejte k masu a krátce povařte. Podávejte s těstovinami.