Telecí řízky v jemné zeleninové-smetanové omáčce

Telecí řízky v jemné zeleninové-smetanové omáčce

Potřebujeme: 
,4 telecí řízky,zeleninový petrželku, mletý pepř, sůl,1pol.lžíci másla a oleje,4mrkve,4petržele2celery,1cibuli,zeleninový vývar, 125ml šlehačky

Jak na to:

Cibuli oloupejte, nakrájejte, zeleninu oloupejte, umyjte a také nakrájejte. Maso podle potřeby odblaňte, seřízněte tlusté části, lehce z obou stran naklepte, osolte a okořeňte. Ve velké pánvi zahřejte máslo a olej, řízky z každé strany prudce opečte, vezměte z pánve a odložte na teplé místo. Ve výpeku opražte cibuli, přidejte zeleninu, podlejte vínem a vývarem, který jste připravili podle návodu na obalu, nechejte převřít, vložte maso, přilejte smetanu a doměka uduste. Přidat petrželku. Podávejte s rýží.
 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus