Telecí řízky se slaninou

Telecí řízky se slaninou  

Potřebujeme:

600 g telecího masa z kýty, 60 g uzené slaniny, 60 g cibule, olej, mletý pepř, sůl, alobal (alobalová miska)

Jak na to:

Maso omyjte, osušte ubrouskem, odblaňte a pokrájajte na malé řízky, ty trochu naklepte, osolte, okořeňte, pokapejte olejem a nechte na chladném místě odležet.

Anglickou  slaninu pokrájajte na plátky, cibuli na kolečka a střídavě s masem napichujte na špajle, nebo jehly. Grilovací rošt rozehřejte, na alobal (alobalovú misku) poukladte připravené maso a grilujte. 

Hotové dejte na mísu a polejte odkapánou šťávou. Podávejte s bramborami a zeleninovým salátem.
 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus