Telecí řízky s parky

Telecí řízky s parky  

Potřebujeme:

½ kg telecího masa ze stehen, 2 páry dietních párků, hlavičky žampionů z konzervy, 200 g malých rajčat, 40 g másla, mlý pepř, sůl, alobal (alobalová miska)

Jak na to:

Maso omyjte v celku, osušte ubrouskem, odblaňte a pokrájajte na malé řízky, ty trochu naklepte, osolte, okořeňte, pokapejte olejem a nechte na chladném místě nechat odležet.

Loupané párky pokrájajte na kousky dlouhé 2 cm a spolu s masem a hlavičkami žampionů napichujte na jehly. Vše ještě pokapkajte olejem, pokladte na dobře rozehřátý grilovací rošt na kterém je alobal (alobalová miska) a grilujte z každé strany asi 5 min.

Hotové upravte na mísu a polejte odkapánou šťávou. Podávejte s rýží a obloženými malými rajčaty, které jste opekli na másle.

TIP: Na jeden řízek dejte asi 4 hlavičky žampionů.
 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus