Telecí řízky s parky
Telecí řízky s parky
Potřebujeme:
½ kg telecího masa ze stehen, 2 páry dietních párků, hlavičky žampionů z konzervy, 200 g malých rajčat, 40 g másla, mlý pepř, sůl, alobal (alobalová miska)
Jak na to:
Maso omyjte v celku, osušte ubrouskem, odblaňte a pokrájajte na malé řízky, ty trochu naklepte, osolte, okořeňte, pokapejte olejem a nechte na chladném místě nechat odležet.
Loupané párky pokrájajte na kousky dlouhé 2 cm a spolu s masem a hlavičkami žampionů napichujte na jehly. Vše ještě pokapkajte olejem, pokladte na dobře rozehřátý grilovací rošt na kterém je alobal (alobalová miska) a grilujte z každé strany asi 5 min.
Hotové upravte na mísu a polejte odkapánou šťávou. Podávejte s rýží a obloženými malými rajčaty, které jste opekli na másle.
TIP: Na jeden řízek dejte asi 4 hlavičky žampionů.