Telecí paté
Telecí paté
Potřebujeme:
4 porce
250 g telecích jater, 250 g vepřových jater, 200 ml červeného vína, 150 g vepřového masa, 1 menší cibule, 3 PL másla, sůl, mleté černé koření, tymián, máslo na vytření formy a na zálivku, nasekanou petrželku
Jak na to:
Očištěné játra, maso a cibuli najemno rozemeleme. Směs zředíme červeným vínem a ochutíme solí a pepřem.
Formu vytřem máslem a naplníme směsí. Formu několikrát z malé výšky pustíme dnom o pracovní desku, abychom ze směsi dostali vzduchové bubliny. Vrch potřeme zbývajícím máslem. Připravenou hmotu, pevně přikryjte alobalem, dáme na pekáč, zalijeme ji do dvou třetin studenou vodou a paštiky pečeme v troubě vyhřáté na 180 C asi 90 min.
Hotovou paštiku necháme pořádně vychladnout. Vrch posypeme petrželkou a zalijeme rozpuštěným máslem.