Telecí na italský způsob

Telecí na italský způsob  

Potřebujeme:

60 dkg telecí plece, 1 lžíci olivového oleje, 5 dkg másla, 4 dkg šunky, 1 cibule, 2 dcl toskánského vína bílého, sůl, pepř, 20 dkg nových brambor, 1 lžíci nasekané zelené petrželky, kousek citronové kůry, česnek

Jak na to:

Telecího maso nakrájíme na kousky a orestujeme na oleji s máslem a drobnou  nasekanou šunkou a cibulí.

Podlejeme bílým vínem, osolíme, okořeníme a velmi zvolna dusíme.

Několik minut před měké přidáme oloupané, překrojené nové brambory a dusíme ještě 15 minut.

Hotový pokrm dáme na teplou mísu, posypeme směsí nastrouhané citrónové kůry, drobno sekaný česnek a zelenou petrželku. Podáváme s bílým chlebem nebo se salátem.
 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus