Telecí maso se sušeným ovocem
Telecí maso se sušeným ovocem
Potřebujeme:
1, 2 kg telecího masa na pečení, 1 malou mrkev, 1 malý celer, 1 malý pórek, 1 PL hladké mouky, 30 g másla (oleje), 2 bobkové lisy, ¼ l hovězího vývaru, 50 g sušených švestek, 50 g sušených meruněk, 60 g rozinek, 1 / 8 sladké smetany, 1 ČL maizena, mletý pepř, sůl
Jak na to:
Zeleninu očistěte, omyjte, nakrájejte na kostičky. Maso osolte, okořeňte, poprašte moukou. V pekáči zahřejte máslo (olej), maso na něm z každé strany opečte. Přidejte zeleninu a bobkový list. Podlejte trochou vývaru, který jste připravili podle návodu na obalu. Pekáč přikryjte pokličkou a na sporáku duste při mírné teplotě asi hodinu. Přidejte švestky, meruňky, rozinky, podlejte zbývajícím vývarem a duste ještě hodinu. Maso vyjměte z pekáče a položte na teplé místo. Z výpeku vyndejte bobkové listy, maizenu nahladko rozmíchejte ve smetaně, vmíchejte do omáčky v pekáči, krátce nechte převařit. Vezměte ze sporáku, podle potřeby dochuťte solí a pepřem.