Telecí kotlety v sýrové
Telecí kotlety v sýrové
Potřebujeme:
¾ kg telecího masa, 100 g mrkve, 100 g petržele, 1 větší cibule, 200 ml masového vývaru, 4 stroužky česneku, 1 PL strouhanky, 100 g postrúhaného tvrdého sýra, olej, mletý pepř, sůl
Jak na to:
Odblaněné kotlety omyjte, osušte, posoľte a okořeňte mletým pepřem. Na pánvi zahřejte trochu oleje, kotlety na něm ze všech stran opražte a přeneste do pekáče. Podlejte polovinou vývaru a přikryté pečte 20 min. Maso abyste odkryli, přidejte očištěnou pokrájenou zeleninu, natřete protlačeným česnekem, podlejte zbývajícím vývarem, přikryjte a pečte doměka. Během pečení polívevajte výpekem a podle potřeby podlívevajte vroucí vodou. Před dopečením maso odkrýt vyndat na desku a obalit ve směsi strouhanky a sýra. Obalené maso vložte zpět do pekáče, pokapejte olejem a upečte dokřupava.