Telecí filé v rajčatové omáčce

Telecí filé v rajčatové omáčce

Potřebujeme:

4 velké telecí řízky s kostí, hladká mouka, 6 PL oleje, 1 cibule, ¼ l bílého vína, ¼ l masového vývaru, 2 PL rajčatového protlaku, mletý pepř, sůl

Jak na to:

Maso opláchněte pod studenou vodou, osušte a kraje několikrát narežte. Na pánvi zahřejte olej. Maso z obou stran osolte, poprášte moukou, dejte na pánev spolu s oloupané a nakrájenou cibulí. Maso z obou stran opečte, dokud nedosáhne barvu (asi 20 min.). Podlejte trochou vína a nechte převratu. Vývar, který jste připravili podle návodu na obalu, promíchejte s rajčatovým protlakem, nalijte na maso, dochuťte solí, pepřem a vařte, dokud omáčka nezhustěte. Maso duste alespoň hodinu, občas obraťte a podlejte vínem. Podávejte s vařenými bramborami.
 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus