Telecí filé s jablky a plísňovým sýrem
Telecí filé s jablky a plísňovým sýrem
Potřebujeme:
2 telecí řízky, 1 jablko, 100 g plísňového sýra, 50 g celeru, 1, 25 dl bílého vína, 1, 25 dl vývaru, petrželovou nať,, Omáčka:, 1, 23 dl sladké smetany, 1 vejce, 2 ČL škrobové moučky
Jak na to:
Oloupaný celer nakrájejte na malé kostky. Z umýtých jablek odstraňte jadřinec, rozčtvrťte a pokapejte citronovou šťávou. Sýr pokrájejte na 0,5 cm plátky. Maso naklepte, osolte, okořeňte a prudce opečte z obou stran. Plamen zmírnit a maso ještě asi 2 min. dopéct. Poté maso přenese do ohnivzdorné mísy, pokladte jablka sýr a zapečte.
Na pánvi zpeňte máslo, přidejte celer a podlejte bílým vínem a vývarem.
Připravte si omáčku ze sladké smetany, vejce a škrobu. Asi po 10 min. omáčku přilejte do celerového vývaru a krátce povařte. Zapečené řízky polejte omáčkou, ozdobte petrželkou a podávejte s vařenými bramborami.