Skopové zapékané kotlety
Skopové s Kysuckým zelím, což může být více Slovenské.
Ingredience:
- 500 g beraních kotlet
- 1 hlávky zelí
- 600 g brambor
- 150 g prorostlé slaniny
- mletý pepř
- sůl
- 1 cibule
- 200 ml zakysané smetany
Příprava:
Plátky slaniny trochu opečeme a přidáme nadrobno pokrájenou cibuli. Po chvíli přidáme skopové kotlety, které jsme trochu okořenili. Opečeme je z obou stran, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Zelí uvaříme v osolené vodě, scedíme a rozložíme na listy. Brambory uvaříme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Maso i s kousky slaniny přeložíme do ohnivzdorné mísy, přidáme vrstvu zelných listů a nakonec plátky brambor, které okořeníme a posolíme. Navrch nalijeme kysanou pochoutkovou smetanu a brambory s masem a zelím zapečeme ve vyhřáté troubě.