Skopové zapékané kotlety

Skopové s Kysuckým zelím, což může být více Slovenské.

Ingredience:

  • 500 g beraních kotlet
  • 1 hlávky zelí
  • 600 g brambor
  • 150 g prorostlé slaniny
  • mletý pepř
  • sůl
  • 1 cibule
  • 200 ml zakysané smetany

Příprava:
Plátky slaniny trochu opečeme a přidáme nadrobno pokrájenou cibuli. Po chvíli přidáme skopové kotlety, které jsme trochu okořenili. Opečeme je z obou stran, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Zelí uvaříme v osolené vodě, scedíme a rozložíme na listy. Brambory uvaříme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Maso i s kousky slaniny přeložíme do ohnivzdorné mísy, přidáme vrstvu zelných listů a nakonec plátky brambor, které okořeníme a posolíme. Navrch nalijeme kysanou pochoutkovou smetanu a brambory s masem a zelím zapečeme ve vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus