Skopové maso ve šťávě

Na první pohled jednoduché selské jídlo, ve skutečnosti si po měkké skopového vylepšené aroma uzené slaniny olízne každý prsty.

Ingredience:

  • 600 g skopového masa
  • 50 g slaniny
  • 300 g brambor
  • 3 stroužky česneku
  • cibule
  • mast

Příprava:
Omyté maso vložíme do osolené vařící vody a vaříme doměkka. Během vaření přidáme očištěné a pokrájené brambory, pokrájenou cibuli, utřený česnek a na plátky nakrájenou slaninu. Když je maso měkké, vyjmeme ho a pokrájíme. Vařenou slaninu ještě osmahneme na sádle a brambory se šťávou propasírujeme. Maso zalijeme horkou šťávou a navrch položíme slaninu. Podáváme s chlebem.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus